,,Mens sana în corpore sano,,

  Clinica ,,EIS,, unde totul merge ,,Zeiss,,

Recent am schimbat „Prefixul” cu unul nesperat, având în vedere timpurile în care trăim și provocările la care suntem supuși. Și la vremea „Teilor în floare”, împreună cu Doamna mea , vom avea o altă aniversare -„Nunta de Ametist” – 60 de ani de viață fericită. Fiind un optimist incorigibil, la fel  ca „mireasa mea”, ne-am zis de ce să nu ne gândim,după „Nunta de Ametist” și la „Nunta de Platină”?  Și am  întocmit un „Plan de măsuri” conceput pe 10 ani. Pe primul loc am trecut problemele de sănătate , eu fiind de felul meu „neștiutor de vremuri/risipitor de ani”. Și am început cu analizele medicale, diverse și complicate. Nu le mai făcusem de mult și am rămas surprinși că acestă  „trestie gânditoare”, cum boteza Pascal omul, e compusă din atâtea  semne de mirare și întrebare. Am trecut apoi la „cabinete” specializate în diferite „segmente componente” ale „Trestiei”.  Concluziile, soluțiile, rețetele… difereau de la „un halat” la altul, ca și costurile și visele noastre la „Nunta de Platină”.

        Și cum „speranța ne părăsește ultima” la noi , după căutări și căutări, a „Răsărit soarele” de unde nu ne așteptam – nu de la un edificiu al lui Esculap din oțel și sticlă, nu de la o locație, „lângă Statuia lui Vodă Cuza” nu… De la Clinica „EIS” din Sărărie 151. Aflasem multe despre respectiva clinică,  inaugurată în urmă cu câțiva ani și numai lucruri bune, „pe surse” credibile. Și iată-ne și noi, printre „fericiții pacienți”. Și ce am descoperit din prima zi ? Aparatură ultrasofisticată– catalogată de cotații „Mass-media” drept „cea mai modernă din țară” + personal tânăr, calificat, atent și responsabil,+ ambianță artistică de calitate și bun gust- își dau concursul Beethoven, Bach, Mozart, Vivaldi…însoțind tablourile de pe „simeză” alese cu discernămânr artistic, transformând spațiile în adevărate „Saloane de muzică” și „Galerii de artă”, totul supravegheat atent, cu înalt profesionism, dedicație și dăruire de „Mister EIS”- EMIL IULIAN STRATAN, „factotumul” cabinetului, care știe să pună mâna sa  expertă acolo unde „doare”. De reținut că în timp ce ești „băgat în priză” sau „frământat” ca un aluat de cozonac, „Magul” îți poate  spune „povești” interesante, pe diverse subiecte, fiind mai expert și mai doct decât Sheherezada, cea din „1001 de nopți”. Durata tratamentului a fost la noi de 12 ședințe, iar costurile nu-s de speriat pentru ce se oferă, am trăit la alte clinici „cu CV VIP” sperieturi financiare de  multe ori mai mari și cu o ofertă de tratament mult mai săracă.

        La   finalul tratamentului-,,Trestia,, și-a reveni nesperat, fără baston ,genunchere, atacuri de panică…aptă pentru a participa la OLIMPIADA de la Paris la probele de 100 metri garduri, marathon, decatlon…sau la o expediție pe Everest.

       PS. Dacă nu-și văd de treabă și mai „scârțâie” ,le-am amenințat că le duc la „proceduri’ la „EIS” !

                                                                                                         Pentru conformitate  ,,Pacientul,,V.Macovei, Ambasador.