Terapii

Osteopatie

Osteopatia este o metodă holistică utilizată pentru diagnosticarea şi tratamentul afecţiunilor aparatului locomotor şi nu numai. Scopul este de a corecta restricţiile privind mobilitatea structurilor şi ţesuturilor restabilind o stare fizică şi mentală necesară confortului cotidian.


A fost fondată de medicul american Andrew Taylor Still. Potrivit lui, osteopatia este o aliniere perfectă a sistemului musculo-scheletal ce elimină obstacolele pe care le poate întâmpina circulaţia sângelui şi cea limfatică şi poate fi parietală, viscerală şi cranio-sacrată. Ea presupune un diagnostic diferenţiat prin detectarea tulburărilor structurale şi restricţiile privind mobilitatea lor şi detectarea modelului de disfuncţie, o corecţie prin tehnici manuale în funcţie de nevoile individuale ale cazului.


Osteopatia presupune tehnici manuale la nivelul scheletului, muşchilor, fasciilor, organelor interne, craniului etc.


O condiţie prealabilă pentru aceasta este cunoaşterea exactă a anatomiei, fiziologiei, patologiei precum şi o instruire cuprinzătoare pe termen lung a abilităţilor palpatorii.


Acordă o importanţă  deosebită aspectului mecanic al corpului şi recurge la tehnici de manipulare. Cu ajutorul mâinilor, terapeutul repune în mişcare şi echilibrează diferite părţi ale corpului, folosind tehnici osteoarticulare, miofasciale, craniene.


Terapii